preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Antun Mihanović" Slavonski Brod

Eko-eko Volonterko

Volonterska akcija „MIRISNI VRTOVI MALOG PARIZA“

Autor: Jadranka Horvat, 25. 10. 2018. 21:49

U okviru projekta Eko-Eko Volonterko koji provodi udruga Eko Brezna i OŠ A. M. Reljković i OŠ A. Mihanović, 20.10.2018. proveli smo veliku volontersku akciju pod nazivom „Mirisni vrtovi malog Pariza“.

Ova volonterska akcija predstavljala je sadnju različitih biljaka, stabala, voćaka, grmova u okoliš područne škole Mali Pariz (OŠ A. Mihanović) kako bi se formirao mini eko vrt. Akcija je imala za cilj približiti volonterstvo kao način stvaranja i proizvodnje za opće dobro, a i posvijestiti sudionike akcije o važnosti brige za okoliš. Pri sadnji raznih stabala drveća i grmova, stručnu pomoć i podršku pružili su nam i učenici 1.razreda geodeta i 3. razreda šumara iz SŠ M.A. Reljković (poljoprivredna škola).  Volonterska akcija je uspješno odrađena, a raduje nas i veliki odaziv malih školskih volontera, kao i odraslih volontera te roditelja. Pored velikog odrađenog posla,kvalitetno smo se družili i proveli slobodno vrijeme. Hvala svim volonterima, posebice našim učenicima koji su se odazvali u ovu volontersku akciju i svoje slobodno subotnje dopodne proveli u školi. Kako nam je uistinu bilo možete pogledati na fotografijama u galeriji.

  

 

 [više]

Uspostavljen Portal Eko-Eko Volonterko

Autor: Jadranka Horvat, 2. 9. 2018. 22:46

U okviru projekta Eko-Eko Volonterko kojeg provodi udruga Eko Brezna u partnerstvu s OŠ A. M. Reljković iz Bebrine i OŠ A. Mihanović iz Slavonskog Broda izrađen je portal Eko-Eko Volonterko koji predstavlja inovativni alat za razvoj školskog volontiranja i odgoja za volontiranje u školama i lokalnoj zajednici. Na portalu se mogu pronaći informacije o projektu Eko-Eko Volonterko, informacije o volonterskim akcijama i događanjima u volonterskim klubovima, razni dokumenti, video materijali koji doprinose promociji školskog volontiranja, vršnjačkog druženja, tolerancije, međusobnom pomaganju kod onih najmlađih (učenika osnovnih škola).

Zaviri i ti u SVIJET VOLONTIRANJA i posjeti naš portal Eko-Eko Volonterko –  http://www.eko-volonterko.eu/

 [više]

Volonterska akcija “NAŠA ZELENA UČIONICA” u OŠ A. Mihanović u Slavonskom Brodu

Autor: Jadranka Horvat, 1. 9. 2018. 23:07

U okviru projekta Eko-Eko Volonterko održana je volonterska akcija „Naša zelena učionica“,  U akciji su učenici, nastavnici, voditeljica volonterskog kluba, koordinatorica promotivnih aktivnosti, roditelji, domar, ravnateljica, predstavnici udruga su uređivali okoliš oko postavljane sjenice i unutar nje kako bi kreirali zelenu učionicu. Postavljeni su različiti dekori – lončanice s cvijećem koje su izrađivali upravo sudionici volonterskih akcija. Posađeno je cvijeće i različito bilje, obojane letvice i grede. Zelena učionica ima za cilj omogućiti učenicima učenje i boravak na svježem zraku, direktnu interakciju s nastavnim sadržajima prirode, biologije, kemije i fizike te ostalih predmeta kroz praktični volonterski angažman u sklopu volonterskog kluba OŠAM.
 
      
   
 [više]

Volonterska akcija „Uvod u zeleni svijet – stvaranje Eko parka u matičnoj školi“

Autor: Jadranka Horvat, 24. 5. 2018. 23:58

Volonterska akcija „Uvod u zeleni svijet – stvaranje Eko parka u matičnoj školi“

U okviru projekta Eko-Eko Volonterko koji provodi udruga Eko Brezna i OŠ A. M. Reljković i OŠ A. Mihanović proveli smo veliku volontersku akciju pod nazivom „Uvod u zeleni svijet – stvaranje Eko parka u matičnoj školi“ dana 19.05.2018. u trajanju od 8:30 sati do 12:30 sati.  

Ova velika volonterska akcija imala je za cilj školi vratiti stari sjaj kroz mini akcije uređenja okoliša oko matične škole i oblikovanja Eko parka u matičnoj školi. Kroz ovu akciju odradile su se dvije mini volonterske aktivnosti koje su dovele do povratka starog sjaja škole. Akcija 1 – uređivanje i bojanje ograde oko matične škole;  Akcija 2 – sadnja  biljaka i cvijeća u okolišu matične škole – Eko park.

Mini volonterska akcija 1 uključivala je – uređivanje i bojanje ograde oko škole. Kako je metalna ograda škole kroz godine izgubila svojstvo pozivanja u prostore okoliša škole, akcijom uređivanja i bojanja joj se vratio stari sjaj. Nacrtan je logo škole i volonterskog kluba.

Mini volonterska akcija 2 – S obzirom na značajan prostor okoline škole, želja učenika i nastavnika je bila da im taj prostor ponudi nove mogućnosti nastave u prirodi. Žele učiti o prirodi tako da budu u prirodi. U te svrhe su zasadili biljke (začinske i ukrasne) te cvijeće u okruženju škole kako bi i sadašnjim i budućim generacijama uljepšali boravak u ovom, trenutno njihovom, prostoru. U akciju su sudjelovali učenici OŠ A: Mihanović, nastavnici OŠ A. Mihanović, koordinatorica promotivnih aktivnosti, voditeljica volonterskog kluba, ravnateljica, roditelji, domari.

   

 [više]

Radionice "Budi volonter"

Autor: Jadranka Horvat, 3. 12. 2017. 23:34

U okviru projekta Eko-Eko Volonterko, tijekom listopada i studenog održano je 13 radionica “Budi volonter” za učenike 5.-8. razreda u OŠ A. Mihanović. Učenici su se kroz radionice upoznali s pojmom volontiranja, što znači biti volonter, tko može biti volonter i kakav treba biti, kako oni mogu postati školski volonteri te  kako se učlaniti u školski volonterski klub. Upoznati su s primjerima dobre prakse iz drugih škola i primjerima volonterskih akcija u njihovoj lokalnoj zajednici. Kroz ovu radionicu nastojalo ih se motivirati za volontiranje i uključivanje u školske volonterske akcije. Učenici su bili izrazito proaktivni i komunikativni tijekom radionice te su pokazali interes za školski volonterski klub i volonterske akcije koje će se provoditi u OŠ A. Mihanović. Iako je planirano uključivanje učenika 5.-8. razreda, zbog izrazito velikog interesa učenika iz nižih razreda (3. i 4.) za radionice i volonterske akcije, uključeni su i učenici 3. i 4. razreda iz naše škole. Na radionicama je sudjelovalo 378 učenika OŠ A. Mihanović.

      

 [više]

Studijski posjet OŠ Šime Budinića u Zadru

Autor: Jadranka Horvat, 19. 10. 2017. 21:31

U sklopu projekta Eko-Eko Volonterko provedena je aktivnost Studijski posjet Osnovnoj školi Šime Budinića iz Zadra s ciljem upoznavanja primjera dobre prakse osnovne škole koja u svom obrazovnom programu i radu s učenicima provodi volonterske akcije. Volonterske akcije provode u sklopu svog školskog volonterskog kluba koji okuplja učenike, nastavnike i roditelje – školske volontere.

Studijski posjet je trajao tri dana (11.-13.10.2017.). Kroz posjet sudionici - učenici, nastavnici i ravnateljice OŠ A. Mihanović i OŠ A. M. Reljković te projektni tim Eko Brezne upoznali su se s aktivnostima škole, volonterskim programima i volonterskim klubom OŠ Šime Budinića. Sudionici posjeta su imali priliku sudjelovati u volonterskoj akciji OŠ Šime Budinić pod nazivom Dani kruha koju su organizirali učenici – školski volonteri iz njihovog volonterskog kluba, te na predavanju Zadarskog volonterskog centra koji surađuje sa osnovnom školom Šime Budinić i pruža podršku u provedbi školskih volonterskih akcija i u uključivanju učenika u volonterske akcije organizirane izvan sjedišta škole. Domaćinima je predstavljen projekt Eko-Eko Volonterko, aktivnosti udruge Eko Brezna te aktivnosti, volonterske akcije i projekti osnovnih škola A. M. Reljković te OŠ A. Mihanović. 

 [više]

 Eko-eko Volonterko
Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Korisni linkovi
Glas naroda
Trebaju li učenici nositi uniforme u školi?Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
CMS za škole logo
Osnovna škola "Antun Mihanović" Slavonski Brod / Antuna Mihanovića 35, HR-35000 Slavonski Brod / os-amihanovic-sb.skole.hr / ured@os-amihanovic-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju