preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Antun Mihanović" Slavonski Brod

 > Naslovnica
Novosti

OBAVIJEST ZA RODITELJE UČENIKA OD 1. DO 4. RAZREDA !

Autor: Snježana Vinarić, 4. 5. 2020.

Poštovani roditelji učenika 1. do 4. razreda,

Svi ste već preko medija upoznati s činjenicom da bi se od 11. svibnja trebale otvoriti škole za učenike razredne nastave.  Učiteljica i učitelj vaše djece upoznali su Vas s Uputom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a ista se nalazi i na web stranici škole.

Moramo naglasiti da se iz upute jasno vidi da  je stav HZJZ da djeca ostanu kod kuće i da se  radi samo o iznimnim situacijama te da sva djeca neće moći doći u školu.

Epidemiološka situacija još uvijek ne dozvoljava da nastava počne normalno za sve učenike.  I dalje su na snazi stroge mjere u sprječavanju širenja virusa, zaštite i što je moguće manjeg socijalnog kontakta, odnosno ostanka kod kuće.

Iz Upute se jasno vidi da će nastava biti organizirana samo u iznimnim situacijama za djecu koja moraju ispunjavati uvjete iz Upute , a to su :

1.oba roditelja/skrbnika su zaposlena i nemaju mogućnosti zbrinjavanja djeteta dok su na poslu

2. dijete nema kroničnih bolesti ( respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)

3.niti jedan od ukućana s kojim dijete boravi ili osobe  s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nemaju kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)

4.niti jedan od ukućana s kojim dijete boravi ili osobe  s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nisu u samoizolaciji ili karanteni i nisu u povećanom riziku zaraze Covidom-19

5.dijete nema povišenu temperaturu, respiratorne probleme poput kašlja, kratkog daha ili druge simptome poput gripe ili kašlja

Ako dijete ispunjava sve gore navedene uvjete i roditelj/skrbnik želi da dijete ide na nastavu,oba roditelja/skrbnika moraju potpisati izjavu da pod krivičnom odgovornošću jamče da su svi navedeni uvjeti ispunjeni da bi dijete moglo pohađati nastavu te da će se dijete u Školi pridržavati svih propisanih epidemioloških mjera propisanih za boravak djece u školi.Ovdje se radi o zaštiti djece, učitelja, djelatnika škole, ali i roditelja i svih ostalih s kojima su djeca u kontaktu i koji bi mogli biti ugroženi ako bi došlo do zaraze.

U školi se neće organizirati nastava iz Engleskog jezika, Vjeronauka,TZK te  Njemačkog jezika i Glazbene kulture za 4. razrede i ovi predmeti će se i dalje poučavati nastavom na daljinu te će učenici u prosjeku biti na nastavi tri školska sata.

Svi ostali učenici nastavit će i dalje nastavu na daljinu prateći nastavu na HRT 3 i prema uputama vaših učiteljica i učitelja.

Ukoliko ne bude djece koja udovoljavaju uvjete za povratak na nastavu u školi, nastava se nastavlja odvijati na daljinu.

Roditelji čije dijete ispunjava propisane uvjete i koji su se odlučili da njihovo dijete od 11. svibnja pohađa nastavu u školi dužni su potpisanu izjavu predati NAJKASNIJE DO SRIJEDE 6. SVIBNJA 2020. GODINE DO 10.00 SATI.

Potpisanu izjavu moguće je dostaviti na sljedeća dva načina:

   - Osobno donijeti isprintanu i potpisanu izjavu u matičnu školu  u vremenu od 8.00 do 10.00 sati ili osobno doći potpisati u matičnu školu u vremenu od 8,00 do 10,00 sati

   - Isprintati i potpisati izjavu te ju skenirati ili fotografirati i poslati na e-mail antun.mihanovic@os-amihanovic-sb.skole.hr  (do 12,00 sati poslati e-mail)

Samo potpisane izjave koje su predane u navedenom roku smatrati će se valjanom prijavom za nastavu od 11. svibnja u školi.

Zbog načina organizacije odgojno-obrazovnih skupina (9 učenika i učitelj) postoji mogućnost da s vašim djetetom  neće biti njihova učiteljica.

Za učenike 1. i 2. razrednih odjela u matičnoj i područnoj školi moći ćemo organizirati boravak, a za učenike 3. i  4. razreda u Malom Parizu  boravak nećemo moći organizirati. Za boravak vrijede iste upute kao i za redovnu nastavu ( 9 učenika + učiteljica i sve mjere koje su navedene u Epidemiološkim mjerama.

Ostale informacije o početku nastave u školi dobiti će te do petka  8. svibnja 2020. godine, kada budemo imali informaciju o broju učenika koji će krenuti na nastavu 11. svibnja i organizirane odgojno-obrazovne skupine.

Sve navedene mjere iz Upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i  Preporuke Ministarstva znanosti i obrazovanja vrijede za 14 dana od početka nastave 11. svibnja. 

U prilogu se nalaz Epidemiloške mjere zaštite od zaraze  i Izjava roditelja.Molim Vas da dobro proučite sve epidemiloške mjere.

 

                                                                              Ravnateljica 

                                                                          Snježana Vinarić


Priloženi dokumenti:
EPIDEMIOLOSKE_MJERE_ZASTITE_U_SKOLI.docx (14.56 KB)
IZJAVA_RODITELJA.docx (14.93 KB)


Erasmus+ projekt

Europski razvojni plan Škole & Projekt Korak prema izvrsnosti

 
Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Tražilica
Korisni linkovi
Glas naroda
Trebaju li učenici nositi uniforme u školi?Korisni linkovi

CMS za škole logo
Osnovna škola "Antun Mihanović" Slavonski Brod / Antuna Mihanovića 35, HR-35000 Slavonski Brod / os-amihanovic-sb.skole.hr / ured@os-amihanovic-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju